Hoe je zwangerschap makkelijker te maken?

Hoe je zwangerschap makkelijker te maken?

Het leven is niet bepaald makkelijk als je zwanger bent. Het is een fantastische tijd maar je kunt ook vele ongemakken ervaren. Het maakt hierbij ook niet uit of je voord eerste, tweede of derde keer zwanger bent. Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je kunt gebruiken om de zwangerschap net is makkelijker of comfortabeler te maken!

Krampen tegen gaan

Het kan zijn dat je benen gaan verkrampen. Dit kan komen doordat er extra vocht in je benen komt en je benen dit vasthouden. Door met je benen omhoog tegen de muur te gaan liggen wordt het extra vocht afgedreven en verdwijnen de krampen! Als je voeten opgezwollen zijn door extra vocht kun je je voeten weken in een bad met bruisend water.

Zorg voor een (gezonde) snack naast je bed

Iets wat algemeen bekend is bij een zwangerschap is de ochtendmisselijkheid. Je kan op elk moment van de dag misselijk worden, maar op een lege maag komt dit het meeste voor. Als je een snack naast je bed hebt liggen kun je iets eten als je ’s nachts of ’s ochtends vroeg wakker wordt. Hierdoor kun je de misselijkheid tegen gaan! Lolly’s of hard snoep om op te zuigen kunnen tegen maagzuur helpen!

Kinesiotape

Kinesiotape is een soort tape die veel wordt gebruikt door sporters. Deze soort tape brengt verlichting en sporters helpen het om blessures en pijn te verlichten. Als je last hebt van een zware buik, kun je de tape gebruiken om verlichting te geven! Hiervoor moet je wel goede informatie hebben dus ga zeker even langs een expert.

Advies van een expert

Het is altijd aan te raden om advies aan een expert te vragen. Bij Verloskundigenpraktijk Liva zijn ze bijvoorbeeld gespecialiseerd in alles wat met de zwangerschap te maken heeft. Je kunt hier dus ook heel goed terecht met alle soorten vragen! Op hun website hebben ze ook veel informatie staan over de zwangerschap en de tijd erna. Het is dus zeker aan te raden om dit eens door te lezen!

Ondanks dat dit niet heel veel tips zijn hoop ik toch dat je er iets aan hebt. Zwanger zijn is niet altijd een pretje dus elke tip om het iets makkelijker te maken is mooi meegenomen! Laat je vooral lekker verwennen door je partner, want dat heb je wel verdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *