Wat kan psychotherapie voor jou betekenen?

Wat kan psychotherapie voor jou betekenen?

Soms heb je het gevoel dat het allemaal even niet meer wil. Veel problemen kun je zelf prima oplossen, maar soms loop je gewoon helemaal vast. Als dat gebeurt kan psychotherapie de uitkomst bieden. Maar wat is psychotherapie nou eigenlijk en hoe kan het jou gaan helpen? In deze blog vertel ik je alles over psychotherapie, waarom het voor jou dé uitkomst is en waar je heen kan voor de beste psychotherapie!

Wat is psychotherapie?

Psychotherapie is een vorm van therapie die je helpt bij klachten waar je last van blijft houden of die telkens terugkeren. Het maakt niet uit wat je doet, telkens krijg je weer last van die klachten en belemmeren ze in je leven. Bij psychotherapie krijg je intensieve gesprekken en praktische oefeningen waardoor de klachten kunnen verdwijnen. Bij psychotherapie staan gesprekken tussen jou en de therapeut centraal. Je kan er voor kiezen om de behandeling in je eentje, als echtpaar, een gezin of een groep aan te gaan. Zolang het kan zijn de behandelingen kort maar het kan ook langdurig zijn indien nodig. Sommige psychische problemen zijn zo ernstig dat het belangrijkste effect van de behandelingen pas na een jaar behaald wordt.

Wat kan psychotherapie voor jou betekenen?

Je kan op verschillende momenten baat hebben bij psychotherapie. Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je vastloopt in je persoonlijke ontwikkeling. Verder kan psychotherapie goed helpen bij angsten en onzekerheden of als je last hebt van psychosomatische klachten. Ook bij verlies- en rouwverwerking is psychotherapie aan te raden en zelfs bij relatietherapie is psychotherapie succesvol gebleken!

Een psychotherapeut kiezen

Let bij het kiezen van een psychotherapeut er altijd op dat je kiest voor een psychotherapeut die BIG geregistreerd is. Alleen dan voldoet de therapeut aan de eisen die door de overheid gesteld zijn. Psychotherapeute Machteld van der Heul is bijvoorbeeld een psychotherapeut die voldoet aan deze eisen en jou zeer goed verder kan helpen op het gebied van psychotherapie. Deze psychotherapeute zit in Schiedam.

Denk je dat psychotherapie de juiste manier van therapie is om jou te helpen bij jouw klachten en problemen? Wacht dan niet langer en maak zo snel mogelijk een afspraak bij een psychotherapeut want het is beter als jouw klachten zo snel mogelijk opgelost worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *